PERENCAH SEGERA LAUK BERIANI
RM9
CARA CARA MASAK
1. panaskan minyak sapi dan tumis hirisan bawang putih/merah hingga harum baunya
2. masuk perencah segera, daging/ayam dan kacau hingga rata.
3. masukkan air secukupnya dan masak hingga empuk
4. untuk hiasan menarik taburkan daun ketumbar, daun pudina, hirisan lada merah/hijau dan bawang goreng
BERAT
± 250g
± 250g
KANDUNGAN
rempah beriani, susu, minyak, tomato, perasa..
rempah beriani, susu, minyak, tomato, perasa..
sebungkus perencah segera cukup utk 1kg daging / 1 ekor ayam
nak cerita ni...2nd hari raya, saya buat open house...menu? nasi beriani, lauk ayam beriani, acar timun, bakso...
teror masak? perencah segera kan ada....perencah-perencah ni la saya guna....licin dek...SEDAP!! memang sangat mudah!! tak perlu tambah garam, gula whatsoever...kompem sedap..bakso tu pulak saya pakai perencah segera soto...just add in bebola daging...heheh
nak cerita ni...2nd hari raya, saya buat open house...menu? nasi beriani, lauk ayam beriani, acar timun, bakso...
teror masak? perencah segera kan ada....perencah-perencah ni la saya guna....licin dek...SEDAP!! memang sangat mudah!! tak perlu tambah garam, gula whatsoever...kompem sedap..bakso tu pulak saya pakai perencah segera soto...just add in bebola daging...heheh